Category: Business / Perniagaan

4 Sebab Kenapa Perniagaan Anda Perlu Terima Pembayaran Online

4 Sebab Kenapa Perniagaan Anda Perlu Terima Pembayaran Online

Saya percaya, ramai yang tahu mengenai kelebihan konsep e-commerce atau penjualan secara online.

Apabila disebut mengenai perniagaan secara online di kalangan peniaga mikro, kecil & sederhana; saya percaya ramai yang sudah atau menyangka bahawa mereka telah mengadaptasi penjualan secara online.

Mengapa saya sebut “menyangka”?

Ini kerana apabila ditanya mengenai penjualan secara online kepada sesetengah peniaga, jawapan lazim yang saya akan terima adalah:

“Ya, kerana saya senaraikan atau iklankan produk/servis saya melalui Mudah, Facebook, Instagram atau WhatsApp.”

Tetapi, jika saya tambah soalan saya dengan bagaimana anda menerima bayaran — sebahagian besar akan menjawab yang mereka menggunakan kaedah seperti deposit wang ke mesin CDM, pindahan wang melalui perbankan online atau COD (Cash on Delivery).

Benarkah E-Commerce Atau E-Dagang Itu Memudahkan?

Okay, ini bukanlah perkara yang salah. Namun, ada sedikit pembetulan konsep yang boleh dilakukan di sini.

Platform-platform seperti Mudah dan media sosial adalah lebih tepat jika kita kategorikan sebagai “channel” atau saluran untuk mendapatkan jualan.

Namun, untuk benar-benar menikmati kelebihan dan kesenangan konsep e-commerce atau e-dagang, anda perlu melakukan sesuatu untuk menjadikan hampir sebahagian besar proses penjualan dan pembelian menjadi automatik.

Antara langkah yang anda boleh ambil untuk mengautomatikkan proses penjualan serta pembelian adalah dengan membenarkan perniagaan anda menerima pembayaran online.

Kenapa Pembayaran Online?

Dalam artikel ini, saya ingin mengupas secara ringkas mengenai beberapa sebab kenapa perniagaan anda (walaupun melalui WhatsApp) perlu mengadaptasi pembayaran online:

1. Tiada Lagi Kekangan Masa Dalam Penerimaan Pelanggan

Antara kelebihan perniagaan online berbanding perniagaan nyata sepatutnya adalah pesanan boleh dibuat pada bila-bila masa sahaja.

Jika anda masih mengamalkan kaedah pembayaran yang memerlukan arahan diberikan kepada pelanggan, apa akan terjadi jika ada pelanggan yang mahu membeli ketika anda sedang tidur atau sibuk?

Elakkan daripada kehilangan pelanggan.

Melalui sistem pembayaran online, pelanggan anda boleh membayar pada bila-bila masa dan anda hanya perlu memenuhi pesanan tersebut sewaktu anda sudah bangun atau mempunyai masa.

2. Merangsang Keputusan Bakal Pelanggan Untuk Membuat Pembelian

Statistik pada tahun 2017 menunjukkan bahawa 54% daripada pelanggan online lebih gemar membuat pembayaran online manakala 33% lebih gemar menggunakan kad debit/kredit berbanding COD (12%) dan deposit dahulu (1%).

Dengan memberikan pilihan pembayaran yang lebih banyak, anda boleh menggalakkan bakal pelanggan untuk membuat pembelian — lebih-lebih lagi jika kaedah pembayaran yang ditawarkan ‘kena’ dengan mereka.

3. Jejak Transaksi Dengan Lebih Efektif

Kebanyakan sistem pembayaran online menawarkan servis laporan dan dokumentasi untuk setiap transaksi.

Malah, ada juga yang memberi rumusan dalam bentuk carta grafik yang memudahkan.

Melalui cara ini, anda tidak perlu risau untuk menyemak kembali aliran tunai dan transaksi anda.

4. Statistik Pembelian Secara Online Semakin Meningkat

Banyak laporan-laporan yang menunjukkan bahawa pembelian secara online semakin meningkat pada saban hari.

Malah, pada tahun 2017, dilaporkan bahawa 7% daripada golongan pelanggan online membeli-belah pada setiap hari; 26% pada setiap 1 minggu; dan 54% pada setiap 1 bulan.

ijual WhatsApp

Jangan Takut Dengan Perubahan

Ingat, konsep e-commerce atau e-dagang itu sebenarnya mudah dan memudahkan.

Jadi, jangan hadkan prestasi perniagaan anda hanya disebabkan anda tidak mahir untuk memasang sistem pembayaran online atau anda risau mengenai kos yang dikenakan oleh sesetengah penyedia perkhidmatan ini.

Jika anda risau mengenai kedua-dua perkara di atas, saya sarankan anda menggunakan aplikasi atau platform-platform percuma seperti ijual untuk membantu anda.


Sumber:

1. Malaysia – eCommerce. (n.d.). Retrieved September 14, 2017, from https://www.export.gov/apex/article2?id=Malaysia-E-Commerce

2. Malaysians are online shopaholics. (n.d.). Retrieved September 15, 2017, from http://www.thesundaily.my/news/2151542

3. F., Yau, P. T., Chapree, C., Bass, T., Cheng, A., Lau, L., & Song, H. (2017, April 12). Statistics Reveal That Malaysians Are Spending More Than Ever On Online Stores. Retrieved September 15, 2017, from https://www.lowyat.net/2017/129143/statistics-reveal-malaysians-spending-ever-online-stores/

Seorang usahawan yang juga merupakan pengasas untuk beberapa startup serta laman web. Mempunyai pengalaman yang luas dalam memulakan syarikat startup dan strategi pemasaran online.
5 Aplikasi Smartphone Untuk Peniaga Kecil & Sederhana

5 Aplikasi Smartphone Untuk Peniaga Kecil & Sederhana

Smartphone kini bukan lagi sekadar sebuah alat perhubungan — ia kini telah menjadi sebahagian daripada komponen paling penting dalam menyelesaikan urusan seharian.

Sebagai seorang peniaga, anda juga perlu lebih memanfaatkan penggunaan smartphone anda supaya aktiviti-aktiviti berkaitan perniagaan dapat dijalankan dengan lebih mudah dan pantas.

Kami kumpulkan beberapa aplikasi smartphone khusus untuk golongan yang sibuk dan bergerak pantas seperti anda.

5. Dropbox

Aplikasi Dropbox merupakan aplikasi penyimpanan fail secara selamat di simpanan cloud. Melalui aplikasi smartphone ini, anda boleh menyimpan dan mengakses fail-fail anda melalui smartphone atau apa sahaja gajet yang anda gunakan.

Sesuai untuk anda yang mahu mengasingkan fail (nota, PDF, dokumen, gambar) bisnes daripada simpanan peribadi tanpa memakan ruang simpanan smartphone anda.

Fungsi Utama:

  • Simpanan fail-fail penting di server cloud
  • Mengelakkan fail hilang begitu sahaja
  • Jejak fail yang telah dipadam

Peranti: Android, iOS & laman web

Harga: Percuma untuk 2GB & USD9.99/sebulan untuk 1TB

4. Asana

Jika anda mahu merancang pelan pembangunan, jualan, pemasaran dan lain-lain secara berkumpulan — maka, Asana merupakan aplikasi yang sesuai untuk anda.

Anda boleh menggunakannya sebagai alat pengurusan projek yang berkesan.

Fungsi Utama:

  • Kolaborasi bersama ahli lain dengan mudah
  • Mengelakkan salah faham dalam hala tuju projek
  • Dateline dan masa direkodkan dengan jelas
  • Sistem pengurusan projek yang efektif

Peranti: Android, iOS & laman web

Harga: Freemium (percuma tetapi anda boleh melanggan pelan berbayar untuk kelebihan tambahan).

3. WaveApps

Bagi memudahkan proses perakaunan untuk bisnes anda, anda boleh gunakan WaveApps — sebuah aplikasi perakaunan yang anda boleh guna di mana-mana sahaja.

Aplikasi smartphone ini juga menawarkan beberapa fungsi lain seperti penghasilan invois, resit dan carta perbelanjaan.

Fungsi Utama:

  • Rekod perbelanjaan & pendapatan perniagaan dengan mudah
  • Penghasilan rekod perakaunan yang professional
  • Cipta invois, resit dan carta dengan mudah

Peranti: Android, iOS & laman web

Harga: Percuma

2. Expensify

Walaupun terdapat banyak aplikasi untuk menjejak perbelanjaan di luar sana, Expensify masih merupakan antara yang paling mudah digunakan.

Anda boleh memuat naik atau menagkap gambar resit anda dan aplikasi ini mampu membaca serta merekod butiran secara automatik.

Sangat sesuai jika anda mahu melakukan claim ke akaun syarikat.

Fungsi Utama:

  • Tangkap gambar atau muat naik resit
  • Membaca resit dan merekod secara automatik
  • Mampu mengira tukaran wang secara automatik
  • Menyusun jenis perbelanjaan dengan teratur

Peranti: Android, iOS & laman web

Harga: Freemium (percuma tetapi anda boleh melanggan pelan berbayar untuk kelebihan tambahan).

1. Ijual

Jika anda mahu menjual secara online — tetapi tidak mahir atau mempunyai bajet untuk mempunyai laman e-commerce sendiri — sudah tentu anda akan menggunakan platform seperti Facebook, Instagram atau Mudah.

Tetapi, sukar untuk anda menerima pembayaran online, menguruskan inventori, merekodkan butiran pelanggan dan menjejak penghantaran.

Aplikasi ijual merupakan sebuah alat jualan online menyeluruh yang mampu membantu anda melakukan jualan dengan lebih efektif.

Anda masih boleh menjual melalui WhatsApp atau media sosial, cuma kini anda boleh menikmati fungsi e-commerce.

Pelanggan anda tidak perlu mendaftar atau melakukan apa-apa aktiviti tambahan. Hanya beri mereka link dari ijual untuk proses pembayaran.

Fungsi Utama:

  • Terima pembayaran secara online
  • Dapatkan notifikasi pembayaran
  • Tangkap gambar atau muat naik gambar produk secara mudah
  • Pengurusan inventori yang menyenangkan
  • Paparan analisa jualan dan pesanan
  • Muat turun data serta laporan jualan
  • Penghasilan & penghantaran resit secara automatik
  • Tetapan dan jejak penghantaran anda kepada pelanggan

Peranti: Android, iOS & laman web

Harga: Percuma

ijual WhatsApp

Sell anytime, anywhere — with just a link through your smartphone! To contribute your articles, drop us an email at: [email protected] Jual bila-bila masa, di mana sahaja — dengan hanya satu link melalui smartphone anda! Hantar artikel anda ke: [email protected]
Anda Usahawan? Perlukan Bantuan Dana? Senarai Ini Boleh Bantu Anda

Anda Usahawan? Perlukan Bantuan Dana? Senarai Ini Boleh Bantu Anda

Setiap perniagaan mempunyai kitaran & peringkat yang tersendiri; dari peringkat awal sehingga ke peringkat tumbesaran, seterusnya ke peringkat matang — dan di setiap peringkat ada sejumlah perbelanjaan modal yang perlu dilaksanakan.

Sebagai rakyat Malaysia, kita boleh dikatakan agak bertuah kerana bantuan dana untuk perniagaan tidak terhad kepada pinjaman dari bank semata-mata.

Ini kerana pihak kerajaan juga menyediakan pelbagai jenis bantuan dana dalam bentuk geran atau pinjaman, serta tunjuk ajar untuk peniaga atau usahawan dari pelbagai jenis industri & peringkat perniagaan.

Tidak kira samada anda berniaga secara solo; baru sahaja mempunyai idea yang bernas; atau mahu meluaskan sayap perniagaan anda ke peringkat global, anda boleh cuba mohon bantuan dana usahawan dari mana-mana program yang dianjurkan kerajaan seperti yang telah di-compile-kan di bawah:

Bantuan Dana Usahawan Dalam Bentuk Geran Atau Pinjaman

1. TEKUN

Menawarkan skim-skim pembiayaan perniagaan yang merangkumi skop yang agak luas dari RM 10,000 sehingga RM 100,000. Mempunyai skim khas untuk wanita, komuniti kaum India dan lain-lain.

Layari laman web TEKUN di sini.

2. PROSPER

Sebuah skim pinjaman sehingga RM 100,000 untuk golongan muda Bumiputera dalam pelbagai jenis bidang termasuk fotokopi, automotif & aksesori pakaian.

Layari laman web PROSPER di sini.

3. Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB)

Merupakan sebuah organisasi yang menawarkan skim-skim pembiayaan untuk pelbagai peringkat termasuk PROSPER seperti yang dinyatakan di atas. Juga menawarkan skim pembiyaan untuk peruncit & pemborong.

Layari laman web PUNB di sini.

4. SUPERB

Skim Usahawan Permulaan Bumiputera yang di bawah Unit Peneraju Agenda Bumiputera (TERAJU) menawarkan geran (tanpa bayaran balik) bernilai RM 500,000.

Khusus untuk golongan muda Bumiputera sahaja.

Layari laman web SUPERB di sini.

5. TERAS

Juga merupakan program bantuan dana di bawah TERAJU. Menawarkan geran sehingga jutaan ringgit kepada syarikat Bumiputera yang berprestasi tinggi.

Layari laman web TERAS di sini.

6. TUKAR

Sebuah program naik taraf kedai runcit di bawah Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan (KPDNKK).

Layari laman web TUKAR di sini.

7. Dana Mudahcara

Dana berbentuk geran yang juga di bawah kelolaan TERAJU ini disediakan untuk inisiatif pelaburan swasta bagi menampung 15% dari kos keseluruhan komponen infrastruktur dan peralatan.

Nilai minima untuk projek yang layak memohon adalah RM 500,000 dan had maksima dana adalah RM 30 juta.

Layari laman web Dana Mudahcara di sini.

daftar ijual

8. Skim Pembiayaan MARA

Skim pinjaman yang disediakan oleh MARA ini merangkumi pinjaman untuk pelbagai golongan. Ia juga memberi beberapa kelonggaran seperti pengecualian daripada cagaran dan lain-lain.

Layari laman web MARA di sini.

9. Yayasan Penjaja dan Peniaga Kecil 1Malaysia

Ini merupakan bantuan dana kepada peniaga kecil-kecilan yang juga memberi keutamaan kepada kaum bukan Bumiputera. Bantuan dana yang disediakan berbentuk mikro kredit.

Layari laman web YPPKM di sini.

10. Geran Khas Pelajar IPT (SSM)

Melalui geran ini, mana-mana pelajar IPT yang ingin mendaftar perniagaan samada milikan tunggal atau perkongsian, dikecualikan daripada membayar fi serta caj pendaftaran.

Layari laman web SSM di sini.

11. MyCreative Ventures

Sebuah badan yang ditubuhkan untuk membantu usahawan dari bidang kreatif & seni. Bantuan dana yang disediakan berbentuk pinjaman atau pelaburan ekuiti sehingga RM 5 juta ringgit.

Layari laman web MyCreative Ventures di sini.

12. Dana Pembangunan Halal

Dana Pembangunan Halal ini disasarkan kepada pengusaha industri halal dan usahawan Bumiputera yang mempunyai potensi besar untuk menembusi dan mengembangkan eskport mereka ke pasaran halal global.

Ia merupakan sebuah inisiatif pembiayaan yang disediakan oleh TERAJU.

Layari laman web dana ini di sini.

13. Skim Pembangunan Francais

Ini merupakan skim pembiayaan untuk menaik-taraf premis perniagaan serta francais anda di bawah kelolaan KPDNKK serta Perbadanan Nasional Berhad (PNS).

Layari laman web KPDNKK di sini.

Layari laman web PNS di sini.

14. Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM)

Sebuah skim pembiayaan untuk golongan berpendapatan isi rumah tidak melebihi RM 3,855. Mempunyai cawangan di seluruh Malaysia.

Layari laman web AIM di sini.

15. Pembiayaan Mikro-I MPPK

Sebuah program pembiyaan sehingga RM 3,000 untuk penjaja dan peniaga kecil. Ia diperkenalkan oleh KPDNKK melalui Bank Rakyat.

Apa yang menarik mengenai program pembiyaan ini, ia tidak memerlukan penjamin, tiada kadar keuntungan, tiada bayaran proses & tiada cagaran.

Layari laman web Mikro-I MPPK di sini.

(Nota: Pastikan anda telah meneliti kesemua syarat-syarat yang telah ditetapkan oleh setiap jenis dana bagi mengelakkan sebarang kekeliruan.)

Bantuan Pembangunan Keusahawanan (Bukan Dana)

Jika anda lebih memerlukan latihan kemahiran atau sumber maklumat, berikut adalah beberapa inisiatif percuma oleh kerajaan:

1. eUsahawan

Program eUsahawan merupakan salah satu inisiatif oleh kerajaan untuk menerapkan nilai dan ilmu keusahawanan digital di kalangan golongan belia dan usahawan mikro.

Anda berpeluang mempelajari kaedah dan teknik penjualan online secara percuma.

Layari laman web eUsahawan di sini.

2. BISNEST

Sebuah portal untuk anda mencari dan mendapatkan maklumat mengenai pembiayaan, perkhidmatan perniagaan, premis serta perlesenan yang disediakan oleh kerajaan.

Layari laman web BISNEST di sini.

3. 1AZAM

Sebuah program peningkatan pendapatan kepada isi rumah berpendapatan rendah yang diperkenalkan oleh Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga Dan Masyarakat.

Layari laman web 1AZAM di sini.

ijual WhatsApp


Sumber:

1. Friends of BN – Barisan Nasional. (n.d.). Retrieved September 07, 2017, from https://www.facebook.com/frensofbn/photos/a.10150838414749998.412748.129843674997/10155208369159998/?type=3

Sell anytime, anywhere — with just a link through your smartphone! To contribute your articles, drop us an email at: [email protected] Jual bila-bila masa, di mana sahaja — dengan hanya satu link melalui smartphone anda! Hantar artikel anda ke: [email protected]
Bagaimana Saya Jana RM 2,000 Dalam Masa 36 Jam Semasa Masih Belajar

Bagaimana Saya Jana RM 2,000 Dalam Masa 36 Jam Semasa Masih Belajar

Kebelakangan ini saya banyak terbaca mengenai keluhan rakan-rakan di Facebook yang masih berstatus student.

Since kos sara hidup smakin meningkat, memang pening untuk mencari duit… Lagi-lagi kalau untuk yang datang dari keluarga kurang berada.

Kos-kos untuk belajar sekarang ni bukan rendah, takkan balik- balik mahu minta dari keluarga di kampung kan.

So, saya rasa bertanggungjawab untuk share sedikit pengalaman saya buat pendapatan sampingan waktu saya masih belajar sebelum ini.

Saya faham ada di antara anda yang tak mampu untuk dapatkan modal RM 100, apatah lagi RM 200 untuk mulakan bisnes kecil-kecilan.

Sebab saya sendiri pun bukan sahaja pernah melalui zaman student di era millennial ini, malah keluarga saya sendiri di Sipitang, Sabah bukan dari golongan yang senang.

So, saya akan cuba share dengan seringkas mungkin, bagaimana saya jana RM 2,000 dalam tempoh 36 jam.

(Pendapatan bulanan saya semasa kerja part-time di kedai baju, restoran pizza & lukis kartun untuk newspaper pun masih tak dapat mencecah jumlah tu. Kasihan.)

Harap-harap perkongsian saya ini dapat membantu anda yang masih belajar.

1. Fokus Pada Bakat Anda

As for me, saya suka design dan boleh dikatakan saya berbakat dalam kebanyakan cabang seni reka.

So, the first thing that came to my mind was “Hmm…saya design t-shirt la”.

No matter what your talent is, focus on it… Mulakan sebuah bisnes berdasarkan bakat anda. Tetapi jika anda belum pasti apa bakat anda; cari orang yang berbakat, work out a deal.

Tidak semestinya semua benda perlu dilakukan sendiri.

2. Kenali Niche Anda

Bagi yang belum tahu, niche secara ringkasnya ialah golongan kecil yang menjadi sasaran utama pasaran produk/servis anda.

Sebagai contoh, sewaktu saya ingin memulakan bisnes t-shirt, saya dikelilingi oleh student-student dari jurusan seni reka bina (disebabkan saya juga pelajar dari jurusan yang sama).

Jadi, saya memutuskan untuk menghasilkan rekaan t-shirt yang ‘kena’ dengan jiwa bakal arkitek.

Ingat, jangan hasilkan sesuatu yang terlalu general. Lebih besar sasaran pelanggan anda, lebih sukar untuk anda menjual.

Jika anda sudah mempunyai niche untuk produk/servis anda, cuba kenali mereka dengan lebih mendalam. Supaya apabila anda boleh berfikir seperti mereka, anda boleh menghasilkan apa yag mereka benar-benar mahu.

3. Fokus Pada Kekuatan Anda (Mana Yang Lemah, Outsource)

Ketika itu, saya tiada kilang atau kemahiran untuk mencetak baju. Apa yang saya adalah pergi ke tempat kilang baju, tunjukkan design dan dapatkan quotation.

Dari situ saya mula menetapkan harga saya.

Tetapi, macam mana mahu mula menjual jika produk belum ready?

Menggunakan gambar rekaan sahaja, saya mula membuka pre-order. Pre-order saya bukan mengambil tempahan nama semata-mata. Saya minta semua yang berminat untuk buat bayaran penuh terlebih dahulu.

Dengan cara ini, bukan setakat saya boleh dapatkan komitmen dari prospek; saya juga mampu membuat bayaran tempahan kepada kilang walaupun pada asalnya saya tiada modal.

4. Lebih Banyak Usaha, Lebih Tinggi Pulangan

Student seni bina di UITM Seri Iskandar tempat saya belajar dahulu tidak berapa ramai.

Saya juga ketika itu tiada bajet untuk FB Ads. So, saya menggunakan kaedah yang boleh dikira tradisional dan leceh: saya post sendiri iklan saya di Facebook Groups.

Waktu itu, tak kisah la nama group tu “I love architecture” kah…”Architecture Student Association” kah… “Architorture” kah…”Seni Bina Seni Bercinta” kah… Yang penting asalkan ada kaitan dgn architecture/seni bina, pasti saya join.

Bunyinya leceh tetapi dalam masa lebih kurang sejam, saya berjaya join lebih kurang 50 groups di facebook yang ada kaitan dengan seni bina/architecture.

Dengan gigihnya, saya mula post iklan saya di kesemua group yang saya sertai. Saya selitkan info seperti harga, bila tarikh tutup tempahan, dan saya letakkan no telefon saya. Waktu itu, saya buka tempahan hanya untuk 24 jam saja.

Lebih kurang 36 jam, total tempahan yang saya terima melebihi RM 2,000. Tak sia-sia saya buat beratus-ratus posting di groups.

daftar ijual

Ini sahaja perkongsian ringkas saya. Tiada formula magic atau tip rahsia. Hanya bergantung kepada strategi ringkas dan sejauh mana anda sanggup lakukan sesuatu untuk dapatkan wang.

Anyway, tak semestinya anda perlu ikut menjual baju. Just copy my strategies and use it on selling different things.

Ingat, ia bukan apa yang dijual, sebaliknya cara ia dijual. Jangan takut mencuba, take risks and all the best.

Oh ya, melalui jualan yang agak memberangsangkan di atas, penjualan t-shirt secara kecil-kecilan saya kini sudah menjadi sebuah jenama bernama Headhunter Clothing.

Anda boleh check out jenama ini di sini.


(Nota Editor: Artikel ini pertama kali diterbitkan di laman KuDagang oleh penulis yang sama)

Seorang usahawan, graphic designer dan juga seorang arkitek bebas. Juga merupakan founder kepada jenama Headhunter Clothing -- sebuah jenama t-shirt grafik popular di Borneo. Selain itu, beliau merupakan Head of Design di ADIGITAL Branding Sdn Bhd, sebuah firma pengiklanan & penjenamaan. Beliau juga berpengalaman dalam pembangunan laman web serta aplikasi mobil.
3 Perkara Yang Peniaga Atau Bisnes Baru Perlu Ada Untuk Terus Hidup

3 Perkara Yang Peniaga Atau Bisnes Baru Perlu Ada Untuk Terus Hidup

Menurut rekod Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), lebih daripada 50% bisnes baru dari kategori SME gagal dalam lima tahun pertama. Manakala lebih daripada 20% gagal dalam tahun pertama.

Statistik tersebut mungkin mengejutkan, tetapi jangan khuatir – walaupun terdapat banyak ruang untuk kegagalan, terdapat juga lebih banyak peluang untuk kejayaan.

Setiap bisnes baru, tidak kira besar atau kecil memerlukan asas perniagaan yang kukuh untuk berjaya. Di bawah adalah tiga komponen yang paling penting untuk keperluan peniaga atau bisnes baru:

daftar ijual

1. Rangkaian Sokongan Yang Kuat

Untuk usahawan dan pengasas baru, rangkaian sokongan yang kuat adalah jauh lebih baik daripada kemahiran mengenai produk atau kewangan.

Ciri tunggal yang dikongsi oleh semua usahawan atau peniaga berjaya ialah keupayaan mencipta rangkaian kenalan bisnes yang sangat rapat.

Atau dalam bahasa lebih santai: “network”.

Rangkaian kenalan yang kuat adalah kunci samada bisnes anda mampu hidup atau tidak.

Ini kerana ia boleh menghubungkan anda dengan bakat yang berpotensi, pakar industri, dan peluang bisnes baru atau sedia ada yang anda mungkin tidak sedari.

Rangkaian sokongan yang kuat juga boleh menjadi sumber motivasi dan sokongan semasa memulakan dan membangunkan bisnes baru yang penuh dengan kesukaran dan cabaran.

2. Produk Yang Pelanggan Anda Mahu

Sebelum mula memilih produk untuk dijual, anda harus tanya diri anda, “Produk apakah yang diperlukan oleh orang ramai”?

Untuk menjawab soalan ini, anda mesti menjalankan aktiviti penyelidikan sebelum memulakan bisnes baru anda.

Ketika itu, 50% daripada masa anda harus dihabiskan dengan membina ataupun mencari produk yang dimahukan pelanggan dan 50% berikutnya mesti difokuskan kepada aktiviti pemasaran dan sales.

Antara teknik yang boleh digunakan adalah melakukan survey Facebook di kalangan pengguna sasaran anda untuk memahami isu-isu atau masalah yang mereka hadapi setiap hari.

Masa dan wang dapat dijimatkan jika idea atau produk anda diuji terlebih dahulu sebelum dilancarkan kepada pasaran.

3. Taktik Pemasaran Yang Berbeza

Salah satu kesilapan yang sering dilakukan oleh usahawan baru ialah bergantung kepada satu taktik pemasaran sahaja tanpa menguji taktik atau cara yang lain.

Contohnya, debat klasik ‘pemasaran online vs offline’ sepatutnya tidak harus berlaku. Ini kerana untuk bisnes baru, anda perlu melakukan kedua-duanya dahulu untuk mengetahui yang mana lebih efektif dan sesuai untuk bisnes anda.

Bagi sesetengah bisnes, taktik offline seperti melekat poster atau flyer mungkin lebih berkesan berbanding taktik online seperti ads Facebook atau Google.

Paling penting ialah teknik online dan offline ini mesti dilancarkan pada masa yang sama. Ini penting untuk mengetahui keberkesanan di antara satu saluran berbanding dengan yang lain.

Erik Gan's experience includes working for venture capital and e-commerce companies in the fields of corporate strategy, business development and digital marketing. He loves ideating and validating new business ideas and customizing them for local markets. He is a big geek outside of work and loves anything science fiction be it books or movies.
Bagaimana Penjaja Ini Menaikkan Jualan Melalui Kegilaan Tema Makanan Di Instagram

Bagaimana Penjaja Ini Menaikkan Jualan Melalui Kegilaan Tema Makanan Di Instagram

Siapa yang tak suka susunan atau presentation makanan yang menarik? Lebih-lebih lagi jika ia disusun sehingga menjadi hasil seni yang boleh dimuat naik ke Instagram.

Kebanyakan presentation makanan menarik dan diminati oleh golongan ‘foodie’ di Instagram boleh didapati di restoran atau kafe yang boleh dikategorikan sebagai premium.

Namun, bagaimana jika seni ini diadaptasi oleh penjaja makanan “street food” tanpa memakan kos yang tinggi?

Ini apa yang dilakukan oleh saudara Melvin Chew kepada warung kecil “Jin Ji Teo Chew Braised Duck” milik ibunya.

Beliau memberi sentuhan baru kepada makanan tradisi tersebut supaya tampil menarik di mata golongan muda — baik dari segi presentation dan perubahan kecil pada resipi.

Contohnya, rupa asal nasi itik (salah sebuah menu utama di warung tersebut) adalah pada asalnya begini:

Kelihatan seperti mana-mana resipi nasi ayam/itik biasa.

Melvin bermula dengan menambah sedikit kelainan pada resipi nasi itik di warung ibunya.

Beliau tahu ketika itu populariti ramen (sejenis masakan mee Jepun) sedang meningkat naik. Jadi, beliau mengambil konsep “telur lava” daripada ramen untuk ditambah pada resipi nasi itik di warung beliau.

Populariti warung beliau berjaya ditingkatkan melalui perubahan kecil tersebut dan warung beliau mula menjadi sebutan warga tempatan.

Melvin kemudiannya tahu bahawa ia masih belum cukup jika beliau tidak mampu menarik perhatian golongan muda.

“Saya dapat idea untuk menjadikan rupa nasi itik ini supaya kelihatan cukup menarik untuk dipaparkan di Instagram. Saya tahu cara ini boleh menarik golongan muda. Resipi nasi itik tradisional lebih popular di kalangan orang yang berumur. Saya perlu lakukan sesuatu untuk mengubah persepsi tersebut.”

Maka, konsep nasi itik dalam bentuk bento dihasilkan dan hasilnya, ramai yang berkunjung ke warung tersebut kerana tertarik dengan keunikan rupa dan rasa nasi itik tersebut.

“Idea Menambah Baik Warung Ditentang”

Pada awalnya, ibu Melvin menentang mengenai cadangan Melvin untuk melakukan sedikit perubahan pada resipi dan rupa makanan di warung tersebut.

Ini kerana, mendiang bapa beliau bersama-sama ibu beliau telah berniaga di situ selama 34 tahun. Dan bagi ibunya, tiada apa-apa perlu diubah.

Namun, penjaja berumur 32 tahun itu tidak pernah mengalah untuk cuba meyakinkan ibu beliau.

Bagi beliau, jika sesebuah perniagaan tidak berani mengadaptasi perubahan zaman, ia bakal tenggelam — tidak kira berapa lama ia telah beroperasi.

Melvin melakukan sendiri perubahan pertama dan setelah melihat hasil yag memberangsangkan, ibunya akhirnya bersetuju untuk melakukan perubahan yang lain.

Hasilnya, warung penjaja itu penuh setiap hari dan jumlah jualan meningkat sebanyak 30%.

Selain dari makanan, mereka juga melakukan perubahan kecil dari segi papan tanda perniagaan. Melvin menggantikan papan tanda asal dengan sesuatu yang lebih kemas dan menukar menu menjadi bahasa Inggeris sepenuhnya.

Ini kerana beliau mahu pelancong juga tertarik dengan warung mereka.

Sebelum
Sekarang

Apa yang kita boleh belajar dari kejayaan Melvin adalah, kadangkala kita tidak perlu membelanjakan wang atau masa yang banyak untuk meningkatkan prestasi perniagaan.

Asalkan kita mempunyai pemikiran yang terbuka kepada perubahan dan tidak menunggu untuk bertindak, pasti kita dapat mencapai sesuatu.

daftar ijual


Sumber:

1. Chan, M. (2017, August 01). This 2nd-Gen Hawker Made ‘Uncle Food’ Duck Rice Instagrammable Again, Increased Sales By 30%. Retrieved August 16, 2017, from https://vulcanpost.com/616792/jin-ji-braised-duck-2nd-gen-hawker-reinvented-duck-rice/

2. P. (1970, January 01). PinkyPiggu. Retrieved August 16, 2017, from http://www.pinkypiggu.com/2015/01/jin-ji-teochew-braised-duck-kway-chap.html

Sell anytime, anywhere — with just a link through your smartphone! To contribute your articles, drop us an email at: [email protected] Jual bila-bila masa, di mana sahaja — dengan hanya satu link melalui smartphone anda! Hantar artikel anda ke: [email protected]
Ini 4 Langkah Yang Saya Amalkan Untuk Close Sales Dalam Jualan

Ini 4 Langkah Yang Saya Amalkan Untuk Close Sales Dalam Jualan

Kalau anda pernah menonton filem Hollywood, Glengarry Glen Ross (1992) yang dibintangi oleh pelakon-pelakon hebat seperti Alec Baldwin, Al Pacino & Kevin Spacey; pasti anda pernah melihat scene di bawah:

“ABC = Always be closing”

Ya, memang benar apa yang ditunjukkan dalam filem ini. Matlamat untuk setiap peniaga dan penjual adalah untuk “close sales”.

Namun ramai yang gagal untuk seal the deal. Jadi, saya kongsi langkah-langkah yang saya selalu amalkan di bawah ini untuk anda close sales ataupun upselling.

Tidak kira apa jua jenis barang yang anda cuba menjual — anda mesti cuba praktikkan teknik-teknik yang saya kongsikan — terutamanya jika anda ada masalah untuk close sales.

Langkah 1: Facts Finding

Perkara ini selalu dilupakan mana-mana peniaga atau penjual baru.

Gagal untuk membuat kajian asas mengenai prospek anda, bakal membuatkan anda menawarkan produk atau servis yang salah.

Bahkan lebih teruk, penawaran tersebut tidak langsung diingini oleh prospek.

Contohnya, seseorang prospek yang mempunyai kepercayaan kuat terhadap perubatan moden dan canggih, mungkin bukan prospek yang sesuai untuk produk tradisional.

Oleh itu amat penting untuk anda memahami latar belakang prospek agak dapat menyelesaikan masalah atau kemahuan mereka.

daftar ijual

Jangan guna taktik yang sama untuk semua orang.

Bagaimana pula dengan orang ramai atau anda jenis yang terpaksa membuat direct selling kepada orang ramai secara random?

Di sini tiada cara melainkan pengalaman bertemu ramai orang, mengenali dan cuba membaca mereka. Cuma pastikan anda buka mata & buka minda.

Langkah 2: Cipta Ruang Anda

Apabila sudah mendapat infomasi yang perlu dan membina hubungan asas dalam masa yang singkat, itulah masa sesuai untuk anda ‘mencucuk jarum’.

Apa yang saya maksudkan di sini adalah pastikan tawaran kena pada kehendak prospect anda.

Jika mahukan upselling sekalipun, pastikan yang tawaran asas anda telah memenuhi kemahuan atau menyelesaikan masalah prospek anda.

Ingat, anda kena wujudkan urgency/keperluan untuk membeli/mengambil khidmat anda.

Langkah 3: Close The Deal

Peringkat ini adalah antara yang paling susah & merupakan game changer untuk anda.

Ramai peniaga atau penjual gagal dalam peringkat ini (despite sudah membuat presentation yang power).

Mungkin kerana segan silu, atau tidak cukup yakin dengan langkah mencucuk jarum, peniaga atau penjual kerap kali gagal untuk seal the deal.

Jangan takut untuk mencuba – rejection & penolakan adalah perkara biasa. Ia juga membantu anda untuk menjual dengan lebih baik di masa hadapan.

Oh ya, kadangkala perlu ada juga silent moment di antara anda dengan prospek. BIAR prospek yang menjawab “ya”, bukan anda yang push.

Langkah 4: Follow Up / After Sales

Jika anda berjaya close sales, Alhamdulillah. Jika tidak close sales, jangan mengalah …

… Dan JANGAN tarik muka atau menyakitkan hati prospek.

Kadangkala anda perlu memberi masa kepada prospek untuk berfikir.

Dalam proses menjual, sentiasa ada ruang untuk follow up jika tiada sour feelings atau orang tersebut memang terbukti bukan tergolong dalam sasaran pelanggan anda.

Namun, perlu diingatkan jika anda mahu follow up; jangan sampai anda spam prospek anda.

Dan apabila anda berjaya close case, pastikan anda beri after sales servis yang terbaik dan bukannya menghentikan hubungan begitu sahaja. Gunakan peluang ini untuk membina network & relationship.

Percayalah, kos untuk mendapat pelanggan baru lebih tinggi berbanding mendapatkan pelanggan ulangan.

Tip Ekstra

Segala bidang yang anda ceburi, jangan ego & sombong dengan prospek anda.

Mungkin hari ini dia belum menjadi customer anda, namun di masa hadapan dia mungkin customer anda paling setia.

Serta bina “center of influence” anda. Iaitu, rangkaian pelanggan yang menjadi ‘peminat’ anda dan boleh membantu meluaskan rangkaian yang sedia ada.

Customer atau klien yang puas hati dengan anda pasti akan recommend anda pada network mereka.

daftar ijual

 


(Nota Editor: Artikel ini pertama kali diterbitkan di laman KuDagang oleh penulis yang sama.)

Merupakan seorang konsultan perniagaan dan pengasas di SEEK AZ Konsultansi. Juga mengepalai laman e-dagang untuk Semuanya BOLA iaitu SBX. Mempunyai pengalaman meluas dalam start-up serta pengurusan syarikat melalui khidmat beliau di Cradle Fund, Malaysia Airports Berhad dan juga sektor kewangan.
3 Essential Steps to Starting a Business Online

3 Essential Steps to Starting a Business Online

While starting a business online can be hard, many first time entrepreneurs don’t realise that there are a few key steps to take before their business can become successful.

Here, we share 7 tried and tested steps that you can follow to give your company the best chance of success.

Step 1: Find a need and fill it

Most people who are just starting out make the mistake of looking for a product first, and a market second.

To boost your chances of success, start with a market. The trick is to find a group of people who are searching for a solution to a problem, but not finding many results.

The internet makes this kind of market research easy:

  • Visit online forums to see what questions people ask and what problems they’re trying to solve.
  • Do keyword research to find keywords that a lot of people are searching, but for which not many sites are competing.
  • Check out your potential competitors by visiting their sites and taking note of what they’re doing to fill the demand. Then you can use what you’ve learned and create a product for a market that already exists–and do it better than the competition.

Step 2: Write copy that sells

There’s a proven sales copy formula that takes visitors through the selling process from the moment they arrive to the moment they make a purchase:

  • Arouse interest with a compelling headline.
  • Describe the problem your product solves.
  • Establish your credibility as a solver of this problem.
  • Add testimonials from people who have used your product.
  • Talk about the product and how it benefits the user.
  • Make an offer.
  • Make a strong guarantee.
  • Create urgency.
  • Ask for the sale.

Throughout your copy, you need to focus on how your product or service is uniquely able solve people’s problems or make their lives better. Think like a customer and ask “What’s in it for me?”

Step 3: Establish an expert reputation for yourself

People use the internet to find information. Provide that information for free to other sites, and you’ll see more traffic and better search engine rankings.

The secret is to always include a link to your site with each tidbit of information.

  • Give away free, expert content. Create articles, videos or any other content that people will find useful. Distribute that content through online article directories or social media sites.
  • Include “send to a friend” links on valuable content on your website.
  • Become an active expert in industry forums and social networking sites where your target market hangs out.

You’ll reach new readers. But even better, every site that posts your content will link back to yours. Search engines love links from relevant sites and will reward you in the rankings.

In a nutshell

At the end of the day, starting a business is about a willingness to experiment and try different strategies for sales and success.

These tips are just the start of what you can do to position yourself as a subject matter expert and a leader in your field.

register ijual sign up


Source:

1. Moon, A. (2007, February 27). How to Start a Business Online. Retrieved August 04, 2017, from https://www.entrepreneur.com/article/175242/

Sell anytime, anywhere — with just a link through your smartphone! To contribute your articles, drop us an email at: [email protected] Jual bila-bila masa, di mana sahaja — dengan hanya satu link melalui smartphone anda! Hantar artikel anda ke: [email protected]
Why Email Marketing is Important for Your Business

Why Email Marketing is Important for Your Business

Nowadays it’s easy to dismiss email marketing as being outdated or ineffective.

With the increasing popularity of social media and messaging platforms, it has become easier and faster to reach out to customers directly.

However, if you have a business and you are not actively keeping a database of customers, you may be missing out on the opportunity to send your customers the right message at the right time thus increasing your chances of making a sale.

In this article we explore why email marketing is something every business should use to engage customers:

1. Email is More Personal than Social

Although social media has become an increasingly popular method of acquiring customers, the fact remains that not all your customers will be active on social media.

However, almost everyone has an email address and sending curated email messages is a great way of showing your customers more relevant content.

register ijual sign up

With email you are also able to reach customers directly in their inbox with your content instead of having to compete with other brands or companies for attention on their Facebook/Instagram news feeds.

Email also allows you to address your customers by name (provided you have captured this information) and allows you to customize the sort of content you show to them based on how they’ve responded to previous, similar emails.

2. Email Marketing is Data Driven

The goal of any effective marketing campaign is to determine what strategies work and what don’t when engaging potential customers.

With email marketing, you get direct insights into different user types and behaviors.

Some of these include email open and clicks which will give you a clear idea of what content your users find useful which will help you tailor content in the future.

Another variable you can experiment with is the email subject line.

Personalizing the subject or offering an incentive for clicking and opening are just some of the things you can do to drive more clicks and opens for your emails.

Another metric your business can track is click through rate (CTR), which is essentially what percent people clicked on a link within the email.

If you are really doing email marketing right, you should split test different calls to actions (CTA) within your email copy (and even subject lines).

Knowing if one particular phrasing works better than others in generating click throughs, can provide exponential results to your campaign.

3. Email Helps You Stay Top of Mind for Your Customers

With email, you can reach customers directly whenever and wherever you want. While not every email needs to be a sales pitch, your contact with the customer should provide something of value to them.

Whether this is a link to your latest blog post, an email asking them questions relating to your industry, or even an update on new products coming out in the near future; using email to stay connected to your customers keeps your brand at the forefront of their minds.

With the personalization of email, you can tailor your message to be warm and friendly and not cold, stale, and corporate.

register ijual sign up

The personal touch will help them connect with your company on a personal level instead of just a professional one. This ultimately builds relationships, loyalty, and trust among your subscribers.

With all the email marketing tools out there, it may sometimes be hard to choose one that really works for your business. We’ve handily narrowed it down to some of the best:

Happy emailing and all the best!

Erik Gan's experience includes working for venture capital and e-commerce companies in the fields of corporate strategy, business development and digital marketing. He loves ideating and validating new business ideas and customizing them for local markets. He is a big geek outside of work and loves anything science fiction be it books or movies.