Kini, IKEA Juga Mahu Mula Menjual Secara Online Kepada Pelanggan

Kini, IKEA Juga Mahu Mula Menjual Secara Online Kepada Pelanggan

IKEA merupakan sebuah jenama yang tidak asing lagi kepada rata-rata rakyat Malaysia.

Antara konsep jenama ini yang paling dikenali di kalangan rakyat Malaysia adalah memberi pengalaman membeli yang unik kepada pelanggan.

Ia dilakukan dengan menyediakan gudang besar di mana pelanggan boleh berjalan-jalan; sambil melihat dan memilih perabot serta peralatan yang dijual di gudang mereka.

Namun, melihatkan kepada prospek penjualan secara online, gergasi perabot tersebut tidak mahu ketinggalan dan ingin menawarkan platform pembelian secara online.

Platform Online IKEA Mula Di Singapura, Kemudian Di Malaysia

Pengarah Urusan Asia Tenggara IKEA Christian Rojkjaer menyebut mengenai platform pembelian secara online yang bakal dilancarkan dalam masa 2 minggu lagi di Singapura.

“Selepas Singapura, kami bercadang untuk melancarkan platform e-commerce kami di Malaysia pada tahun depan”, tambah beliau sewaktu menghadiri majlis pecah tanah untuk kedai IKEA yang terbaru di Batu Kawan, Pulau Pinang.

Ini merupakan satu perkara yang menarik untuk disaksikan. Ini kerana syarikat gergasi perabot ini sudah sekian lama membina jenama melalui kaedah konvensional dan bukannya secara online.

Anda sebagai seorang peniaga juga sepatutnya mendapat inspirasi untuk mula menjual produk anda dan menerima pembayaran secara online.

Jika anda mahu mula menjual online tetapi tidak mempunyai bajet yang mencukupi untuk sistem e-commerce sendiri, sila gunakan aplikasi ijual untuk bermula sekarang.

ijual WhatsApp


Sumber:

1. Tan, D. (2017, September 13). Online Ikea shopping experience for Malaysians by next year. Retrieved September 13, 2017, from http://www.thestar.com.my/business/business-news/2017/09/13/online-ikea-shopping-experience-for-malaysians-by-next-year/

Sell anytime, anywhere — with just a link through your smartphone!

To contribute your articles, drop us an email at: [email protected]

Jual bila-bila masa, di mana sahaja — dengan hanya satu link melalui smartphone anda!

Hantar artikel anda ke: [email protected]

Comments are closed.