Bagaimana Saya Jana RM 2,000 Dalam Masa 36 Jam Semasa Masih Belajar

Bagaimana Saya Jana RM 2,000 Dalam Masa 36 Jam Semasa Masih Belajar

Kebelakangan ini saya banyak terbaca mengenai keluhan rakan-rakan di Facebook yang masih berstatus student.

Since kos sara hidup smakin meningkat, memang pening untuk mencari duit… Lagi-lagi kalau untuk yang datang dari keluarga kurang berada.

Kos-kos untuk belajar sekarang ni bukan rendah, takkan balik- balik mahu minta dari keluarga di kampung kan.

So, saya rasa bertanggungjawab untuk share sedikit pengalaman saya buat pendapatan sampingan waktu saya masih belajar sebelum ini.

Saya faham ada di antara anda yang tak mampu untuk dapatkan modal RM 100, apatah lagi RM 200 untuk mulakan bisnes kecil-kecilan.

Sebab saya sendiri pun bukan sahaja pernah melalui zaman student di era millennial ini, malah keluarga saya sendiri di Sipitang, Sabah bukan dari golongan yang senang.

So, saya akan cuba share dengan seringkas mungkin, bagaimana saya jana RM 2,000 dalam tempoh 36 jam.

(Pendapatan bulanan saya semasa kerja part-time di kedai baju, restoran pizza & lukis kartun untuk newspaper pun masih tak dapat mencecah jumlah tu. Kasihan.)

Harap-harap perkongsian saya ini dapat membantu anda yang masih belajar.

1. Fokus Pada Bakat Anda

As for me, saya suka design dan boleh dikatakan saya berbakat dalam kebanyakan cabang seni reka.

So, the first thing that came to my mind was “Hmm…saya design t-shirt la”.

No matter what your talent is, focus on it… Mulakan sebuah bisnes berdasarkan bakat anda. Tetapi jika anda belum pasti apa bakat anda; cari orang yang berbakat, work out a deal.

Tidak semestinya semua benda perlu dilakukan sendiri.

2. Kenali Niche Anda

Bagi yang belum tahu, niche secara ringkasnya ialah golongan kecil yang menjadi sasaran utama pasaran produk/servis anda.

Sebagai contoh, sewaktu saya ingin memulakan bisnes t-shirt, saya dikelilingi oleh student-student dari jurusan seni reka bina (disebabkan saya juga pelajar dari jurusan yang sama).

Jadi, saya memutuskan untuk menghasilkan rekaan t-shirt yang ‘kena’ dengan jiwa bakal arkitek.

Ingat, jangan hasilkan sesuatu yang terlalu general. Lebih besar sasaran pelanggan anda, lebih sukar untuk anda menjual.

Jika anda sudah mempunyai niche untuk produk/servis anda, cuba kenali mereka dengan lebih mendalam. Supaya apabila anda boleh berfikir seperti mereka, anda boleh menghasilkan apa yag mereka benar-benar mahu.

3. Fokus Pada Kekuatan Anda (Mana Yang Lemah, Outsource)

Ketika itu, saya tiada kilang atau kemahiran untuk mencetak baju. Apa yang saya adalah pergi ke tempat kilang baju, tunjukkan design dan dapatkan quotation.

Dari situ saya mula menetapkan harga saya.

Tetapi, macam mana mahu mula menjual jika produk belum ready?

Menggunakan gambar rekaan sahaja, saya mula membuka pre-order. Pre-order saya bukan mengambil tempahan nama semata-mata. Saya minta semua yang berminat untuk buat bayaran penuh terlebih dahulu.

Dengan cara ini, bukan setakat saya boleh dapatkan komitmen dari prospek; saya juga mampu membuat bayaran tempahan kepada kilang walaupun pada asalnya saya tiada modal.

4. Lebih Banyak Usaha, Lebih Tinggi Pulangan

Student seni bina di UITM Seri Iskandar tempat saya belajar dahulu tidak berapa ramai.

Saya juga ketika itu tiada bajet untuk FB Ads. So, saya menggunakan kaedah yang boleh dikira tradisional dan leceh: saya post sendiri iklan saya di Facebook Groups.

Waktu itu, tak kisah la nama group tu “I love architecture” kah…”Architecture Student Association” kah… “Architorture” kah…”Seni Bina Seni Bercinta” kah… Yang penting asalkan ada kaitan dgn architecture/seni bina, pasti saya join.

Bunyinya leceh tetapi dalam masa lebih kurang sejam, saya berjaya join lebih kurang 50 groups di facebook yang ada kaitan dengan seni bina/architecture.

Dengan gigihnya, saya mula post iklan saya di kesemua group yang saya sertai. Saya selitkan info seperti harga, bila tarikh tutup tempahan, dan saya letakkan no telefon saya. Waktu itu, saya buka tempahan hanya untuk 24 jam saja.

Lebih kurang 36 jam, total tempahan yang saya terima melebihi RM 2,000. Tak sia-sia saya buat beratus-ratus posting di groups.

daftar ijual

Ini sahaja perkongsian ringkas saya. Tiada formula magic atau tip rahsia. Hanya bergantung kepada strategi ringkas dan sejauh mana anda sanggup lakukan sesuatu untuk dapatkan wang.

Anyway, tak semestinya anda perlu ikut menjual baju. Just copy my strategies and use it on selling different things.

Ingat, ia bukan apa yang dijual, sebaliknya cara ia dijual. Jangan takut mencuba, take risks and all the best.

Oh ya, melalui jualan yang agak memberangsangkan di atas, penjualan t-shirt secara kecil-kecilan saya kini sudah menjadi sebuah jenama bernama Headhunter Clothing.

Anda boleh check out jenama ini di sini.


(Nota Editor: Artikel ini pertama kali diterbitkan di laman KuDagang oleh penulis yang sama)

Seorang usahawan, graphic designer dan juga seorang arkitek bebas. Juga merupakan founder kepada jenama Headhunter Clothing — sebuah jenama t-shirt grafik popular di Borneo.

Selain itu, beliau merupakan Head of Design di ADIGITAL Branding Sdn Bhd, sebuah firma pengiklanan & penjenamaan. Beliau juga berpengalaman dalam pembangunan laman web serta aplikasi mobil.

Comments are closed.